Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Vombat

2008.05.03

Név: Vombat

Letin név: Vombatus ursinus

Testalkat. mérete: 70,130 cm
gyakorlatilag nincs farka

Elterjedés: Ausztrália keleti rész, Tasmaia

Tulajdonságok: A vombat erdőkben, bozótosokban és, fűvel táplálkozik. Akár hónapokig is bírja víz nélkül. Meleg nyári napokon földbe ásott járatában húsöl. A nőstények egyszerre egyetlen kölyköt hoznak a világra, és azt három hónapig nevelik erszényükben. Amikor a kis vombat kikerül az erszényből, az anyaállat még hónapokig mellette marad, és csak azután hagyja a maga útját járni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

emma - wombat-vombat

2009.01.25 19:36

a wombatot dupla w btűvel írjuk!

szandi - Re: wombat-vombat

2012.06.02 14:53

nem mindegy,hogy hogy írja?!

viki - !!!!!!!!!!

2011.06.28 10:32

Szerintem jobb lenne az oldalad hogyha sokkal több képet raknál be !!
mert ugye még itt sincs kép peig a látogatók azt szeretik én már csak tudom mivel nekem is van egy oldalam !!
Ha szeretnél ellátogathatsz !!
Cím: www.legedibballatok.eoldal.hu

Legyen jó napod !! :)

szandi - Re: !!!!!!!!!!

2012.06.02 14:52

jobb így is,hogy csak egy kép van az oldalon. Ne hidd,hogy a te oldalad jobb mint ez mert ez az oldal jobb mint a tied. Fogadjunk,hogy a te oldaladon sincs több kép. De nagy menő lettél.