Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Impala

2008.06.02

Név:Impala

Latin név:Aepyceros melampus

Elterjedése:Afrika déli rész

Méret:test: 1,2-1,6 m

farok: 30-45 cm

Színe:világosbarna

Ritkás erdőségekben és az afrikai szavannán érzi otthon magáta fényes szőrű impala. Hosszú kecses ívű szarva van.Futás közben akár 10 m-re is lerugaszkodik a földtől, hogy gyorsabban menekülhessen a ragadozók elől. Sokszor saját szórakoztatásra szökken ekkorát.