Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Erdei kutya

2011.09.08

Latin név: Speothos venaticus
Elterjedés: Közép- és Dél-Amerika
Méret: test 57,5 - 75 cm, farok 12,5 - 15cm
Tömzsi lába, rövid farka, köpcös teste és széles pofája miatt az erdei kutya úgy néz ki, mintha egy kisebb medve fajta lenne. Igazi erdőlakó, a nyíltabb erdőket kedveli, és falkákban indul éjjel rágcsálókra vadászni. Nappal főleg olyan föld alatti odúban pihen, amelyet más állatoktól (pl. tatutól) vett el. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.