Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bongó

2011.09.08

Latin név: Tragelaphus eurycerus
Elterjedés: Afrika középső része
Méret: test 1,7-2,5 m, farok 45-65cm
A félénk, erdőlakó bongó nappal bokrok és fák közé rejtőzik, és csak alkonyatkor merészkedik elő leveleket, fakérget és gyümölcsöt enni. Futás közben a fejét hátraveti, így szarvai a hátára simulnak, és nem akadnak bele a fák ágaiba. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

huha

(szandi, 2012.06.02 14:47)

de furcsa egy állat!! Köszi,hogy fel raktad az oldalra :)